Brassinoesteroides, no gracias!

L'editorial de la revista "Food engineering & ingredients - Lab International" que per alguna misteriosa raó arriba mensualment a la meva oficina, me dona peu a conèixer les darreres tendències de la indústria alimentària 'en calent'.


Just obrir la primera pàgina del número d'octubre de 2009, m'ha ferit la vista el títol de l'editorial de la revista: "Food safety, from farm to fork" (Seguretat alimentària, de la granja a la forquilla). Amb aquest titolar, intenta apropiar-se de l'iniciativa Fish to Fork (Peix a la forquilla), que publicita restaurants que serveixen peix pescat amb mètodes ambientalment correctes.
La directora de la publicació fa colzes per tenir un lloc entre els que, farts de catàstrofes alimentàries, decidim cada dia que anirem a cercar pel nostre compte les persones que produeixen el que menjam.
Però encara havia de trobar una sorpresa pitjor, llegint el contingut de l'editorial. La directora de la publicació explicava que els consumidors abandonen els productes de l'agricultura industrial i compren productes orgànics perquè saben que tenen restes de pesticides. Joiosa, la redactora comunica al món dels productors i usuaris de pesticides que sembla que s'ha descobert una nova família d'hormones -els Brassinoesteroides- que 'estimulen' el metabolisme de les plantes, fent-les eliminar els pesticides més aviat.

Així que cap problema: ja tenim una altra substància per esquitar les collites després de cobrir-les de pesticides i herbicides. Per comptes de la solució més senzilla i neta (l'agricultura ecològica), afegir al banyat.

Comentaris

Unknown ha dit…
Y se queda tan ancha... Mes trastos per esquitxar , sa cosa es vendre producte , que tenen en es cap?. No te donis de baixa d'aquesta revista, que aixó es una mina. .

Entrades populars d'aquest blog

És car l'oli de la serra de tramuntana?

Juliette ens ha fet un desastre, i noltros l'enviam a fer punyettes