Cap a Creta: Navegar i escriure.

A principis de Juny anirem a Grècia altra vegada.

Mos queda mooolt per veure.

L'any passat varem gandulejar una mica pel Jònic, disfrutant del temps calmat, de la tranquilitat de les seves cales i fent una detallada visita al Golf de Corint.

Enguany hem decidit no retrassar més la visita a Creta i a Rodes, les grans illes del Sud que fa anys que ens esperen.

En un parell de setmanes creuarem les hospitalàries illes jòniques per baixar cap el Peloponès oriental.

Intentarem baixar a terra a les solitàries i tempestuoses Strofades si la mar ens deixa, i també correrem algún dels troços de la costa del Peloponés que encara no hem trepitjat.

En nostre vaixell, un Trintella IV de 1971, el varem comprar el 2013.Per alguns és un vaixell de culte, que demostra la seva robustesa i qualitats de navegació amb mar dura, unes condicions que nosaltres sempre tractam d'evitar (coses del hedonisme i contemplació que impregnen les nostres travesses). Fins i tot hi ha una associació de propietaris de Trintellas, de on vos podeu descarregar el fulletó vintage amb la seva descripció,



Aqui teniu el mapa de la ruta


Se me planta el somriure a la cara quan penso en retre'ns uns dies a la badia de Pilos, amb el seu port de lliure trànsit i les seves botigues farcides de menjar fresc i peix del dia.

Passarem per la veneciana Methoni ('els ulls de sa sereníssima') i d'allà a l'illa de la Sabiduria i a Kithira.

En fer bon temps al Canal anirem fins a Creta, i la recorrerem tira-tira, amb cura perquè en aixecar-se el Meltemi val mes fermar el vaixell i anar a voltar per terra.

  • 11-30 Jun: Arribar a Creta
  • 1-31 Jul: Creuar Creta per la costa Nord de Ponent a Llevant i arribar a Rodes
  • 1-31 Ago Rodes i la resta del Dodecanès.

Com altres vegades, mos acompanyen amics que mos ajuden, ajudant-nos a pagar el feix anual de factures de manteniment del GoOn, a fer possible el viatge tranquil, la coneixença de nous llocs a un ritme saludable. Estam acabant de recopilar les factures d'enguany, varada, assegurança, millores de mecànica, toldo nou, electrònica nova, escotilla de popa nova, canvi de vidre romput fa dos anys a fourni... un pou sense fons.

Na Martha està preparant també unes activitats de gimnàsia narrativa que segur que interessaràn a moltes de les que venguin amb noltros, vos poso la seva proposta al final.

Encara queden algunes places.

Si voleu més informació o  detalls de la col·laboració economica, enviau-nos un missatge a tonifontg (ensaïmada) gmail.com

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

by Martha:

Este año navegar en el GoOn tiene un valor añadido: probarás qué supone narrar la vida con delicadeza de camino a Creta.
Somos un iceberg flotando en el mar. Nuestra identidad es sólo la punta visible y, encima, jugamos a
enmascararla. Deja que sea el mar el que te muestre qué sucede en sus aguas, ese espacio en el que habitan tus sueños, tu inconsciente, tus instintos, tus emociones… Libera la mente y deja que tu voz más susurradora tome el timón de tu bolígrafo y te cuente quién eres.
Se, por experiencia, el poder que tiene un viaje cuando se transforma en relato, por eso quiero compartirlo contigo. Desde hace años viajar contando implica viajar tres veces: cuando navegas, cuando dejas que tus percepciones, pensamientos y emociones te cuenten la vida, y cuando les das forma y sentido a todo ello en un texto.

Te propongo arrancar cada jornada dedicándole 30 minutos a despertar tu voz narrativa*.
Día 1. Presentación. Hacer presente el cuaderno en el barco. El mensaje en una botella.
Día 2. Despierta los sentidos, deja que hablen. Arranca el viaje interior.
Día 3. El azul es un hilo (traer otros mundos).
Día 4. Percibir lo invisible (la comunión).
Día 5. El canto de las sirenas (la memoria)
Día 6. Las olas (el tempo del relato)
Día 7. La orilla (observar desde el otro lado)
Día 8. Lo extraño (Lo que no tiene lugar)
Día 9. El mapa del tesoro (la geografía de nuestros mundos interiores)
Día 10. Zambullirse (integración)

Necesario: traer un cuaderno de casa, lo más personalizado posible, bolígrafos y rotuladores o lápices de colores, tijeras y pegamento.
Antes de llegar al barco: Puedes arrancar a escribir en el cuaderno pero no olvidar escribir un párrafo sobre aquel asunto que te preocupa o deseas o te gustaría hacer vibrar en estos días en la segunda hoja del cuaderno.

* Como el número de pasajeros es un máximo de 3 personas, el horario se adapta a los ciclos energéticos de quien/es recibe/n el conocimiento.

Para mas info de esta actividad y su coste, escribid a Martha a zeinmartha (srroba) gmail.com






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

És car l'oli de la serra de tramuntana?

Juliette ens ha fet un desastre, i noltros l'enviam a fer punyettes

since 2018, going on with Fundació Marilles and Ocean Observer's Hybo39