Barranc2017


Acabats d'arribar de Grècia te cont ràpidament quatre coses:

1
foto de Antoni Font Gelabert.Mos posam en marxa per collir l'oliva de la nostra petita finca del Barranc de Biniaraix.
Com fa 2 anys, i gràcies a una amorosa poda que férem l'any passat, a la qual molts ens vareu ajudar, tornam a tenir molta oliva.
La novetat enguany és que la finca está ja inscrita al Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE) i provarem a vendre, especialment les olives i la olivada.
Farem diferents trobades de cap de setmana però també alguna entre setmana... 
Les persones interessades, enviau un mail i vos anirem avisant amb antelació.

Si la meteo és favorable: la primera convocatòria 

per pedra seca dimarts 14 i dimecres 15 de Novembre amb en Lluc Mir
per olives sera divendres dia 17 de Novembre i feinejarem fins el diumenge 19



2
Igualment farem algunes jornades de restauració de marges, per les que tenim concedida una subvenció que no cobreix el total del cost de la feina allà dalt.
Ja ho sabeu, estau convidades totes les persones que vulguin aprendre i fer una mica d'agrofitness.
Hi haurà algunes activitats de marges entre setmana.
Les dates dependran de la disponibilitat del mestre marger i de la meteo.
Enviau un mail i vos avisarem amb antelació. 


Si voleu veure com de maco es el Barranc:



(Tenim molts videos mes!!)

I aqui un parell d'indicacions de com arribar:

Les oliveres del barranc, pacients i generoses, ens esperen per donar-nos el fruit del 2017, que sembla que ha estat prou fèrtil, i esperen fa anys una poda.
Sempre anam una mica apressats i resulta dificil fer la poda per manca de bons professionals que ens ajudin, però aquest any comptam amb en Miquel de Campos que ferà un jornal amb el que tendrem branquim per tot el pont.
Com que en Miquel només podia venir aquests dies, hem juntat poda i collita, aixi podrem collir oliva sense haver de posar teles ni colpejar els arbres amb vergues.

Aixi que si voleu venir, estau més que convidats, necesitam mans perque hem de fer moltes cosetes: 
  • collir oliva de les branques que tallaran els exsequejadors
  • fer llenya de les branques mes gruixades i arreplegar-la
  • cremar la branca prima
  • triar l'oliva
  • devallar-la (esperam comptar amb les someres den Gori de Can Silles)
  • triar la mes hermosa per fer oliva de taula i la resta dur-la a fer oli
Per veure de que va la feina, aqui teniu un video que va fer un conegut, que es pot veure al centre Capvespre de Sóller amb el que col·laboram...

FAQs
Despeses i recollida de l'oli
La poda, el lloguer de les someres i la premsada de l'oli tenen unes despeses que estaria bé cobrir entre tots. Una part de l'oli es queda per la propietat i l'altra és per vosaltres. L'oli el farem a una tafona d'Alaró i haura de reposar uns dies abans de trascolar-se. Si algu s'apunta al tragí i vol l'oli abans, és possible. 

Devallar l'oliva
Confiam en tenir les someres del nostre veinat en Gori, amb les que podem devallar uns 3x70=210 kg en un viatge. 
Si en collim molta, podem fer mes d'un viatge, pero aixo implica que algu ha de baixar la càrrega i tornar a pujar els animals... i aixo precisa conèixer l'ofici de bastaix, traginador...!

De tota manera, igualment de baixada podem dur a les nostres motxilles uns 10-15kg d'oliva cada un per juntar al munt de l'oli o per empotar.
El 'lloguer' de les someres consisteix en un grapat de sacs de pinso, per contribuir al seu manteniment. El procomú té aquestes coses!

Menjar
Ja sabeu que al barranc, pujar ingredients i fer menjar per molta gent és complicat, aixi que, com que haurem de fer bones berenades i dinarots, si voleu venir sense avisar, nomes cal dur pa amb taleca, o alguna cosa per compartir a l'hora de dinar.
I ha llenya a rompre i qualsevol cosa per fer torrada és benvinguda i saborosa.

Dormir
Per quedar a dormir no hi ha molt de lloc i convé que en parlem per veure si hi cabem tots. 
Hi ha veinats que ens poden deixar lloc per romandre, pero cal organitzar-ho.

Cotxe
Si veniu amb cotxe, mirau de venir a primera hora, perque a Biniaraix hi ha molt poc lloc per aparcar.
A més l'ajuntament de Sóller té en cartera activar restriccions a l'aparcament al poble amb raó, degut a l'allau de turistes que venen al Barranc i fan el trànsit i l'aparcament una mica impossible als veinats.
Mirau d'aparcar abans d'arribar. Si me deis qui ve sol o amb llocs al cotxe puc mirar de creuar-vos mails perque vos organitzeu per estalviar benzina, emissions... i estalviar també el tunel, que val una pasta!

Itinerari Pujada
Aqui teniu un kmz de google earth que vos pot anar mes que bé per arribar.
En haver passat el tercer pont de fusta, (uns 45 min caminant) arribareu a unes cases grans, les de can silles. Des d'allà ja es veu casa nostra, i segurament veureu el fum de la crema de branquim. Podeu demanar fites alla, o seguir uns 500m fins trobar una senyal de 'cami vell' cap a la dreta, que vos fara atravessar el torrent i despres de caminar uns 300m ja sereu a casa.
Comunicacions
En saber si veniu posau-me un mail o un wsap al 670658599
Quan sigui alla dalt puc arribar a tenir problemes de bateria o cobertura si telefonau. A dalt, els wsaps funcionen de manera intermitent. Però tranquils, podeu pujar sense moltes indicacions. Confiau: en 15 anys tothom ha arribat, no s'ha perdut ningú. Si pujau, demanau per alla dalt, que hi haura gent, altres veinats, i vos diran com arribar.

Per a les més tecnològiques
Vos recomano l'aplicació maps.me per android per arribar, que no necessita connexio a internet (que de vegades se perd la connexio a internet al camí!) Vos puc enviar el lloc si m'enviau un mail a tonifontg (ensaïmada) gmail.com

La Meteo...






Comentaris

sabynejacobe ha dit…
How to bet on poker - DrMCD
There are many different ways 당진 출장마사지 to 밀양 출장샵 bet, but all you 부천 출장샵 need to do 부산광역 출장샵 is choose from the games you love. These 강원도 출장마사지 are some of the most popular

Entrades populars d'aquest blog

És car l'oli de la serra de tramuntana?

Juliette ens ha fet un desastre, i noltros l'enviam a fer punyettes