Cabo Verde... com gairebé tot... llums i ombres.



Per veure els llocs on varem anar... descarregau el kmz





200 Km2 aprox d'illa, 15000 habitants, a 330 milles al W de Dakar, 760 al sud de Canàries...
Mea Co2culpa efectivament: entre anar i tornar, prop de 8000km en 6 vols (palma-madrid-lisboa-sal i retorn)

Varem conèi...xer per dintre el concepte 'tot inclòs' a un Hotel Riu (hotelers mallorquins que creen riquesa als pobres països... vull dir... països pobres...) plantat enmig d'un camp de dunes massacrades pels 4x4, els buggies i els quads.

Com esperava, aqui també és impressionant la desconnexió total de la realitat entre dins i fora del recinte amurallat i l'abandonament total de la unica activitat econòmica preexistent (extracció de sal, ara en mans d'uns quants de 'okupas')

Tampoc sorprèn la orientació incondicional al turisme, i als darrers anys, com per tot arreu, a la construcció d'apartaments per guiris.

Xoc de models de vida entre els desenvolupistes (portuguesos, italians i demés fortunemakers) i els locals, que són acusats pels primers de poc emprenedors i fins i tot d'apatics, perque en haver pescat el que necessiten ja en tenen prou... aixo fa que molts dels llocs de treball en oferta no siguin ocupats per locals de sal, sino per caboverdians emigrats d'altres illes o per senegalesos o portuguesos.

Plou tan poc a l'illa que tota l'aigua ve de plantes de dessalinització.

Me va semblar positiva i esquizofrènica la tasca dels animadors/educadors de l'hotel. La seva tasca per fer socialitzar entre ells els milers de persones que hi ha al recinte, les activitats amb nins... tot viscut pels protagonistes com a extremadament positiu... Ho reconec com a vàlid si a ells els agrada... però per què no ho fan al seu mateix pais? de fet la majoria ni surten de l'hotel... Riu podria vendre perfectament 'Riu Holidays next to your door' per comptes de 'Cabo Verde Holidays' i estalviar a aquestes persones una pasta i milers de kilometres d'avió i emissions de CO2...


I també varem fer una immersió...





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

És car l'oli de la serra de tramuntana?

Juliette ens ha fet un desastre, i noltros l'enviam a fer punyettes